URZĄD MIASTA STALOWEJ WOLI
bip.gov.pl
Sonda
Urząd Miasta Stalowa Wola
Urząd Miasta
Stalowa Wola

KARTA USŁUGI

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Data dodania:
2018-06-07 12:21:17

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH
 
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (GDPR- General Data Protection Regulation–tekst opublikowany
w Dzienniku UE
) zwanym dalej RODO informuję, iż:
 
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Prezydent Miasta Stalowej Woli z siedzibą w 37-450 Stalowa wola, ul. Wolności 7.
  2. Dane inspektora ochrony danych są dostępne na stronie internetowej bip.stalowawola.pl
    w zakładce Urząd Miasta, DANE TELEADRESOWE URZĘDU, e-mail iod@stalowawola.pl telefon +48 15 6433571.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji obowiązków wynikających
    z przepisów prawa.
  4. Podstawą przetwarzania danych osobowych są obowiązujące przepisy prawa.
  • Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r.  - Ordynacja Podatkowa (Dz. U. z 2018 poz. 800)
  • Ustawa z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości o porządku w gminach (Dz. U. z 2017 r. poz. 1289 ze zm.).
  • Uchwała Nr XXXIX/468/16 w sprawie przyjęcia Regulaminu utrzymania czystości
    i porządku na terenie Gminy Stalowa Wola (Podka.2016.3259 z dnia 2016.10.17
    ze zm.)
  1. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą przeszkoleni i upoważnieni pracownicy do przetwarzania tych danych w zakresie wynikającym z zakresu swoich obowiązków.
  2. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane poza Unię Europejską.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa oraz zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011r.
    w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji
    w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych (Dz. U. Nr 14, poz. 67 ze zm.).
  4. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania.
  5. Przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 pkt.1.c oraz art. 6 pkt.1.e oraz RODO w celu wszczęcia postępowania administracyjnego.
  6. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia
    2016 r.
  7. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowym.
    W przypadku nie podania danych osobowych nie będą mogły zostać zrealizowane obowiązki wynikające z podpisania Deklaracji o wysokości opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi. Niedopełnienie obowiązku ustawowego może skutkować odpowiedzialnością karno-skarbową.
  8. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

Załączniki:

Nazwa plikuTyp plikuRozmiar
KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH Plik pdf 216456
Ostatnio dodane
Uchwały/Zarządzenia
data dodania: 2015-03-24
data dodania: 2015-01-12
data dodania: 2015-01-07
data dodania: 2014-12-04
data dodania: 2014-12-04
data dodania: 2014-11-25
data dodania: 2014-11-25
data dodania: 2014-11-25
data dodania: 2014-11-25
data dodania: 2014-11-25
Przetargi
Wyniki przetargów
Treści
Newsletter
Strona współfinansowana przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Strona współfinansowana przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Wygenerowano: 21 września 2018r. 01:59:28
[ X ]
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.